Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor continuă misiunile pentru sprijinirea comunităților afectate de inundații.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU Bihor) au desfășurat peste 80 de misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, iar în dimineața zilei de miercuri, 24 iunie a.c., în jurul orei 07.40, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au fost mobilizați în localitatea Leheceni, comuna Cărpinet, pentru continuarea operațiunilor de degajare a apei din gospodăriile populației.

Marți, 23 iunie a.c., între orele 07.30 – 22.30, pompierii bihoreni au desfășurat 86 de misiuni de evacuare a apei din locuințe, anexe, pivnițe, subsoluri și curți inundate în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, înregistrate în județul nostru și două misiuni de decolmatare a fântânilor.

Pe raza localităților Budoi, Voievozi și Cupăr au fost salvate din calea viiturii 6 persoane, fără a avea nevoie de îngriji medicale.

În operațiunile derulate în localitățile Aleșd, Peștiș, Tileagd, Tarcea, Șuștiu, Voivozi, Budoi, Urvind, Bistra, Oradea și Biharia, au fost angrenați 60 de pompieri militari care au acționat timp de aproximativ 15 ore, cu 13 autospeciale de intervenție cu capacitate de evacuare a apei, 14 motopompe și alte echipamente specifice.