Peste 50.000 de măşti de protecţie şi 8.000 de pachete cu şerveţele biocide vor fi distribuite gratuit către aproximativ 25.000 de persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure şi nu au posibilităţi materiale, precum şi către alte categorii defavorizate din judeţul Bihor, a anunţat marţi Prefectura. 
O primă tranşă de pachete a fost deja livrată către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, urmând să fie împărţite persoanelor vulnerabile în cursul acestei săptămâni.

„Materialele vor fi distribuite către primării cu ajutorul cadrelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar beneficiarii vor intra în posesia pachetului de protecţie gratuit, în baza semnării unui proces verbal”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii. Materialele provin din produsele biocide şi echipamentele de protecţie confiscate în PTF Borş, în perioada 19 aprilie – 3 mai, în baza ordinelor emise de ministrul Sănătăţii.

Prefectul Dumitru Ţiplea consideră că distribuţia pachetelor de protecţie gratuite „este un demers firesc”.

„Suntem datori să ne protejăm părinţii şi bunicii, atât ai noştri, cât şi pe cei uitaţi. Ei reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de bihoreni, care, în contextul relaxării condiţiilor de circulaţie, nu au acces la minime mijloace pentru a se proteja împotriva Covid-19”, a declarat prefectul, citat în comunicat.