Locuința unui bărbat din Oradea,  bănuit că vinde jocuri de Lego contrafăcute pe internet, a fost percheziționată de polițiștii bihoreni, săptămâna trecută. În urma acțiunii oamenilor legii, au fost confiscate peste 300 de astfel de jocuri contrafăcute. 

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor împreună cu poliţiştii Serviciului Criminalistic și cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au efectuat, joi 30 iulie, o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 30 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de săvârşirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2019 – iulie 2020, în calitate de persoană fizică autorizată, ar fi pus în vânzare, prin intermediul unor anunţuri postate pe diferite site-uri de internet, diverse jocuri (de construit) cu suspiciuni de contrafacere.

În urma percheziţiei efectuată pentru documentarea şi probarea activității infracţionale a acestuia, la domiciliul orădeanului au fost descoperite 337 de cutii cu jocuri în legatură cu care există suspiciunea că ar fi contrafăcute, precum şi diverse documente şi înscrisuri„, a transmis IPJ Bihor.

Acestea au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea cercetărilor şi expertizării, urmând a fi stabilit eventualul prejudiciu produs titularului drepturilor de autor.

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.