Peste 290 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați în acest weekend de polițiștii bihoreni. Majoritatea sanacțiunilor au fost aplicate șoferilor care au circulat cu viteză peste limita legală, dar și unor pietoni. De asemenea, 20 de șoferi au rămas fără permise de conducere.

 

În perioada 15 – 17 octombrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

 

„Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 126.510 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 tamponări. 

166 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați șase pietoni, șase sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, trei conducători auto au fost sancționați pentru lipsa I.T.P., au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 71 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere”, a transmis Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

 

Sursa: Realitatea de Bihor