Peste 250 de amenzi au fost aplicate în trafic, joi, de polițiștii bihoreni, sancțiuni care se cifrează la peste 146.000 lei. Printre cei sancționați se află și bicicliști. Totodată, peste 50 de șoferi au rămas fără permise de conducere.

 

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat, joi, acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Potrivit IPJ Bihor, ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 252 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 146.220 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 52 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări. 

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 136 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 20 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”și două pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată au fost sancționați șase bicicliști, patru depășiri neregulamentare, iar 82 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Sursa: Realitatea de Bihor