Peste 180 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii bihoreni la finele săptămânii trecute, șoferilor indisciplinați, peste 50 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei legale de viteză. Totodată, 4 șoferi au rămas fără permise de conducere.

 

 

În perioada 20 – 22 noiembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii, a transmis IPJ Bihor.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 56.620 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate opt tamponări.

DIn numărul total, 53 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați patru bicicliști, două sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa ITP, una pentru conducere sub influența alcoolului, iar 123 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Sursa: Realitatea de Bihor