Doi bihoreni și doi suceveni au fost reținuți marți de procurorii DIICOT din Bihor, pentru contrabandă cu țigări, în urma a 24 de percheziții efectuate în Bihor, Sibiu și Suceava. în timpul descinderilor, oamenii legii au descoperit peste 17.000 de pachete de țigări și peste 1.000 de litri de alcool.

 

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea, au efectuat marți 24 de percheziții domiciliare, în județele Bihor, Sibiu și Suceava, pentru documentarea și probarea activității infracționale a grupării, bănuită de comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă în forma asimilată.

 

Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada aprilie – iulie a.c., ar fi aprovizionat gruparea cu țigarete din spațiul extracomunitar, pe care le-ar fi depozitat în diferite locații din România, din județele Bihor, Suceava și Sibiu, le-ar fi transportat la diverși vânzătorii ambulanţi din pieţe sau magazine alimentare de mici dimensiuni și ar fi supravegheat vânzarea acestora.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346.200 de țigarete, 1.024 de litri alcool, 27 de telefoane mobile, două DVR și două laptop-uri, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor. De asemenea, au fost ridicați 74.500 de lei și 10.260 de euro.

 

Totodată, au fost puse în executare patru mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării, cei în cauză fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, în vederea audierii și luării măsurilor legale față de aceștia.

 

În urma probatoriului și după audierea acestora de către procurorul D.I.I.C.O.T., a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a patru persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, două din județul Bihor și două din județul Suceava.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, polițiști de combatere a criminalității organizate din județele Satu Mare, Suceava și Sibiu, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu, precum și și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor și cei ai Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

 

Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activității infracționale.

 

Imagine

 

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bihor