Peste 3.200 de persoane legitimate și 345 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.        

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.266 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 137 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement (anexăm foto).

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 120 de autoturisme, precum și 208 mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 181 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 35.100 de lei.

Dintre acestea, 153 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 22 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 10.100 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar 6 sancțiuni, cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 6 februarie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 206 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 26 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 22 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 10 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Sursa: Realitatea de Bihor