Joi, 14 februarie a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule în colaborare cu polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat patru tineri de 21, 26, 19 și 25 de ani, din Oradea, din comuna Copăcel, respectiv din comuna Oșorhei, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, în perioada iunie – noiembrie 2018, ar fi comis, sub diferite forme de participaţie, 19 infracţiuni de furt calificat, toate pe raza municipiului Oradea. Aceștia sunt bănuiți de polițiștii orădeni că, în perioada de referință, atât pe timp de zi, cât și noaptea, ar fi sustras acumulatori auto, combustibil și componente auto de pe mai multe autotrenuri și autoturisme parcate pe raza municipiului Oradea. Cei patru sunt bănuiți de polițiștii orădeni și că ar fi pătruns în curtea unor societăți comerciale din Oradea și, prin efracție, ar fi sustras din containere diverse unelte, jante și alte bunuri. Aceiași tineri sunt bănuiți că, în aceeași perioadă, ar fi sustras diverse scule, unelte și aparatură electrică de pe șantierul unor case în construcție, din Oradea.

Prejudiciul total cauzat astfel este estimat la aproximativ 85.000 de lei și a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei patru tineri pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Vineri, 15 februarie a.c., aceștia vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a celor în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.