Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au depistat patru cetăţeni din Algeria si Maroc, solicitanți de azil care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în Germania.

 

În data de 08.09.2020, în jurul orei 03.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea au depistat, în zona de responsabilitate, pe comunicația Borș – Santău, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos pe rambleul de cale ferată, spre teritoriul statului vecin. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele respective au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Algeria și unul din Maroc, trei adulţi şi un copil. Adulții, un bărbat și două femei, au vârste cuprinse între de 47 și 50 de ani, iar minorul are 13 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.