Începând de sâmbătă, 1 ianuarie 2022, intrarea în parcarea supraetajată de pe strada George Barițiu din Oradea se va face pe bază de tichet sau abonament de parcare. Timp de peste trei luni de la deschidere, ea a s-a aflat la dispoziția cetățenilor în mod gratuit.

Taxa de parcare va fi identică cu cea de la celelalte parcări supraetajate realizate de municipalitate, cum sunt Parcarea Independenței, Parcarea Tribunalului, Parcarea Rogerius sau cea de pe str. Brașovului.

Intrarea în parcare se face pe la barierele de acces, tichetul putând fi achiziționat de la automatele de plată, iar abonamentul de parcare de la Sala Ghișeelor din Primăria Oradea sau online de pe www.oradea.ro – Ghișeul online.

Prețul unui tichet este de 3 lei/oră, în intervalul orar 07-18, respectiv 1.5 lei/oră în intervalul orar 18-07, în timp ce un tichet pe întreaga zi costă 30 lei.

Prețul unui abonament de parcare pentru persoanele fizice este de 160 lei/lună sau 1.630 lei/an, iar pentru persoanele juridice prețul unui abonament este de 250 lei/ lună, respectiv 2.550 lei/an.

Reamintim că parcarea de pe strada George Barițiu are disponibile 336 de locuri de parcare, dintre care 324 locuri auto, șase locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte șase pentru motociclete. De asemenea, șoferii au la dispoziție patru stații pentru încărcarea vehiculelor electrice. Parcarea are dublu acces, de pe str. George Barițiu și, prin intermediul unui drum de legătură, din str. Academiei.

Sursa: Realitatea de Bihor