Ludovic Orban a vorbit la Digi 24 despre diferența dintre cei doi candidați și modul de campanie electorală a fiecăruia. Iohannis și PNL „deschis la comunicare”, iar PSD o campanie „bazată pe fake news, pe manipulări, pe minciuni gogonate”. Premierul României s-a referit și la știrea falsă răspândită de PSD, în care se spunea că Iohannis ar fi purtat o cască în ureche în timpul conferinței de presă.

Ludovic Orban: Se vede diferența între candidați. Am spus foarte limpede… Românii își pot forma impresia despre candidați pentru că sunt foarte bine cunoscuți, foarte bine profilați. Președintele este deschis la orice fel de dialog, președintele toată campania a fost înconjurat de oameni, a comunicat cetățenii români. Nu are nevoie să intre într-o ciorovăială, în stilul de campanie pe care o face PSD, bazat pe fake news, pe manipulări, pe minciuni gogonate.

Comunicarea este deschisă dialogului cu cetățenii și președintele Iohannis a anunțat inclusiv o dezbatere cu analiști, jurnaliști în care e gata să răspundă la orice fel de întrebare legată de orice fel de subiect fie din mandatul care a trecut, fie din mandatul viitor.

Diferența s-a văzut cu ochiul liber chiar și separat. Îmi pare rău că se continuă mizeriile. Am văzut fotografia aia cu „casca”… Președintele a stat în fața jurnalistilor, a stat de vorbă cu jurnaliștii. Oricine putea să vadă că nici vorbă de existența vreunei căști. Dar astea sunt fake-news-urile, ăsta e felul în care comunică PSD-ul. Că „Iohannis taie pensiile, închidem spitale”… Un stil mincinos în care face PSD campanie.

Vom spune adevărul, vom demonta toate minciunile și toate porcăriile pe care le lansează PSD-ul.