Premierul României și președintele PNL, Ludovic Orban, nu are emoții cu privire la o demobilizarea a cetățenilor în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie. Mai mult, el a spus, la Digi24, că prezența din turul întâi ar fi fost de fapt de „66-67%”.

„Nu am această emoție”, a spus Ludovic Orban, referitor la temerile că nu va fi mobilizare pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Apropo de procentul de participare. Nu pot fi comparate procentele de participare de astăzi din 2019 cu procentele de participare din 2014, din 2009, din 2004. Realitatea este că astăzi, în România, nu mai sunt 4 milioane, 4 milioane jumate de oameni. Raportarea prezenței la vot care se face în România se face la acei 18 milioane care nu mai sunt în țară. În țară sunt vreo 14 milioane, 13,8 milioane de alegători”, a menționat premierul.

„Realitatea e că prezența la vot n-a fost 47%. Faptul că nimeni ne spune lucrul ăsta chiar mă deranjează. Prezenț la vot a fost de 66-67% dintre cetățenii… Păi asta e o operațiune care va dura ceva timp, care trebuie corelată. Prezența la vot raportat la cei care sunt efectiv în țară a fost o prezență mare. Sigur că în diaspora oamenii votează mult mai greu, pentru că secțiile de votare oricât de multe, număr dublu de secții de votare, s-a votat vineri, sâmbătă, duminică, a fost o prezență record. Sunt mulți care stau la distanțe foarte mari și le e greu”, a adăugat Ludovic Orban.