Orădenii sunt invitați să aleagă cele mai importante investiții pentru oraș și zona metropolitană, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, care se desfășoară în perioada 22 ianuarie – 22 martie 2019.

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România,  Urbanize Hub și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru municipiul București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Împreună cu Primăria Municipiului Oradea și ADI Zona Metropolitană Oradea, a fost identificată o listă de 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan și cu o valoare estimată a proiectelor de 2.511 milioane euro:

–        Electrificarea liniei de cale ferată Oradea – Arad

–        Dezvoltarea Campusului Universității Oradea

–        Construcția Autostrăzii A3 „Transilvania” (Borș – Suplacu de Barcău)

–        Electrificarea liniei de cale ferată Episcopia Bihorului – Cluj Napoca

–        Extinderea și modernizarea Aeroportului Oradea

–        Construcția Sălii Polivalente Oradea

–        Drumul Expres Oradea – Arad

–        Dezvoltarea Parcurilor Industrial Eurobusiness

–        Coridorul de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I

–        Drumul de legătură Centura Oradea – Autostrada A3

Astfel, până în 22 martie 2019, cetățenii din Oradea și zona metropolitană sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașului lor, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, votând online proiectele propuse, în ordinea de priorități pe care o consideră fiecare.

Pașii de urmat

Implicați-vă și alegeți prioritățile orașului și ale Zonei Metropolitane Oradea!

Fiecare cetățean este încurajat să acceseze linkul către chestionar (https://kwiksurveys.com/s/e7k9afsk), să aleagă orașul său și să ierarhizeze proiectele generate pentru acel oraș, de la 1 la 10, în funcție de importanța și impactul asupra comunității locale și a regiunii metropolitane.

La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană. Fiind agreate pentru prima dată atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună.

Link liste proiecte: https://kwiksurveys.com/s/e7k9a