În cursul acestei săptămâni municipalitatea a semnat un acord-cadru în valoare totală de 352.800 lei, fără TVA, pentru achiziționarea licenței de utilizare pentru o platformă informatică destinată administrării asociațiilor de proprietari. Implementarea noului soft va ajuta atât la gestionarea cheltuielilor asociațiilor de proprietari, cât și la consultarea tuturor datelor de către utilizatori și realizarea plății online a facturilor. Durata acordului-cadru este de 4 ani de la semnarea de către părțile contractante.

Totodată, în baza acestui contract-cadru s-a semnat și primul contract subsecvent în valoare de 4.900 lei, fără TVA, reprezentând prețul primelor 50 de licențe de utilizare a software-ului, prin care se vor digitaliza asociațiile de proprietari din Oradea. Astfel, prin acest program online de gestiune a asociațiilor de proprietari, locatarii de la blocuri vor putea să-și plătească întreținerea și online. Totodată, toate informațiile despre situația plăților către asociație vor putea fi verificate online de către proprietarii din cadrul asociației. Printre avantajele plății online de care se pot bucura proprietarii se numără economia de timp, confortul, rapiditatea, precum și independența geografică și temporală.

Implementarea acestui software se va face treptat, în această primă etapă fiind pus la dispoziția unui număr de 50 de asociații de proprietari, urmând ca și restul asociațiilor să primească licență de utilizare a acestuia.

Prețul unei licențe pentru o asociație de proprietari este de 98 lei/an, fără TVA, însă aceasta va fi pusă la dispoziția asociațiilor de proprietari, în mod gratuit, pe o perioadă de 4 ani.

„Firma a acceptat să îşi asume contractual obligaţia de a introduce în program toate datele asociaţiilor. Oameni specializaţi vor prelua toate informaţiile de la administratori şi îi vor învăţa cum să folosească programul. După introducerea datelor în calculator, toate calculele se vor face automat după lege și vor ușura munca administratorilor, iar în plus orădenii își vor putea consulta și plăti facturile online. Acest soft  va avea inclusiv un modul dedicat municipalităţii, astfel încât, la reclamaţia orădenilor, angajaţii Biroului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei vor putea verifica online corectitudinea modului în care au fost împărţite cheltuielile la nivel de asociaţie şi vor putea lua măsurile care se impun”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Furnizorul licenței, firma Aviziero, care a câștigat licitația, oferă asistenţă tehnică şi mentenanţă gratuită pe toată durata contractului. Accesul în sistem, se face pe bază de utilizator şi parolă, iar accesul la funcţiunile sistemului se face pe baza de roluri alocate utilizatorului respectiv (administrator, preşedinte, cenzor, proprietar, personal Primăria Municipiului Oradea).