Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Oradea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism cu o viteză peste limita maximă admisă de lege și avea permis de conducere fals. 

Bărbatul în cauză a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Oradea, la 15 mai a.c., la ora 08.45, pe strada Calea Mareșal Averescu din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză peste limita maximă admisă de lege, respectiv cu 109 km/h, într-o zonă de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. De asemenea, acesta avea asupra sa un permis de conducere contrafăcut.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au întocmit dosar penal în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și fals material în înscrisuri oficiale.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii rutieri l-au reținut pe orădeanul de 32 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar la 16 mai a.c., acesta a fost prezentat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Oradea a respins propunerea procurorului și a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.

Împotriva acestei măsuri, procurorul a declarat contestație, iar joi, 21 mai a.c., magistrații Tribunalului Bihor au admis contestația și au dispus arestarea preventivă a orădeanului pe o periodă de 30 de zile.

Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judeătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Realitatea de Bihor