Primarul Ilie Bolojan a anunțat că proiectul de legătură între Centura Oradea și Autostrada Transilvania printr-un nod rutier lângă Biharia a fost aprobat în ședința de Gurvern din 12 iunie.

Acesta a declarat în data de 12 iunie că “pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi figurează proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ”Legătură Centură Oradea (Giraţie Calea Sântandrei) – Autostrada A3 (Biharia)”, prin care orașul Oradea va fi legat de autostrada Transilvania. Este ultima procedură înainte de organizarea licitației pentru proiectarea și execuția acestei importante lucrări penru municipiul Oradea. Șoseaua cu profil de autostradă de peste 19 km lungime va conecta Oradea și Zona Metropolitană la sistemul european de autostrăzi.“

Studiul de fezabilitate a fost realizat de Primăria Oradea din fonduri proprii, astfel încât Guvernul a trebuit doar să aprobe indicatorii tehnico-economici, iar CNAIR va urma să organizeze licitația și să urmărească finalizarea lucrărilor.

Lungimea totală a drumului de legătură este de 18,96 km. Se vor realiza 12 poduri și pasaje noi, precum și 3 noduri rutiere, iar valoarea totală a investiției este de 719.515.924,96 lei inclusiv TVA.

“Dacă nu vor fi probleme deosebite, până la finalul anului am putea avea un constructor, iar cel mai târziu la începutul primăverii viitoare ar putea începe lucrările.“, a completat primarul liberal Ilie Bolojan.