Expoziţia „Aparenţă şi esenţă”, în organizarea Asociaţiei Artiştilor Naivi din România, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, va avea vernisajul joi, 2 august, ora 17:30, la Sinagoga Neologă Sion din strada Independenţei. Expoziţia este cu vânzare şi va sta pe simeze până în 3 septembrie, transmite Primăria Oradea.

Marile teme iconografice ale artei populare, ba chiar şi ale celei religioase pe alocuri, se îmbină în mod curajos în lucrările artistului: „Nu poţi descrie lumea satului fără o biserică, nu poţi desprinde pe ţăran de divinitate, chiar dacă abordez un tablou din perspectivă mai degrabă laică, cu note de umor, iar coloristica, dublată de simbolistică, sugerează toate acestea, sunt ele însele un act de credinţă”, spune autorul.

În luna octombrie a acestui an va avea loc la Oradea ediţia a V-a jubiliară a Festivalului Naţional de Artă Naivă, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Judeţean Bihor, Revista „Familia”, Fundaţia Comunitară Oradea, Cinema Palace, Liceul de Arte Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.