Primăria Oradea anunță amenajarea a noi locuri de parcare în șanțul Cetății Oradea. Lucrarea se va realiza în cadrul obiectivului „Lucrări pentru siguranța circulației – Șanțul Cetății”  și se va derula pe parcursul a trei etape, pe o perioadă de maximum 3 luni, începând cu sfârșitul lunii iulie.

 

Viitoarele spații de parcare vor fi amplasate în locul unei clădiri dezafectate care urmează a fi demolată.

„Așa cum a fost anunțat, în șanțul Cetății, zona din spatele sediului Poliției Rutiere, care este o zonă aglomerată, vom amenaja spații de parcare pe soluția convenită cu asociațiile de proprietari. Ieri după-masă am avut o întâlnire cu cetățenii din zonă, urmând ca la sfârșitul lunii iulie să înceapă lucrările de amenajare”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

În cadrul comunicatului de presă, Primăria Oradea transmite că lucrările vor fi realizate de SC Drumuri Bihor SA, prin Programul de întreținere, reparații străzi și trafic rutier în municipiul Oradea și vor cuprinde în principal următoarele:

– Amenajarea de spații de parcare, aproximativ 150 de locuri;

– Reabilitarea carosabilului, prin refacerea zonelor deteriorate și în final așternerea unui strat de asfalt, cu protejarea spațiilor verzi și a arborilor din zonă;

– Asigurarea colectării și scurgerii apelor meteorice de pe platformele amenajate;

– Asigurarea iluminatului public.

Termenele propuse pentru lucrări sunt informative. Corelat cu condițiile climatice și respectiv cu eventualele lucrări de intervenții la rețelele de utilități din zonă, aceste termene vor putea suferi modificări.