Conducerea OTL a achiziționat un autobuz turistic Iveco Mago2, din Olso, Norvegia. Autobuzul, destinat plimbării turiștilor pe la obiectivele cele mai importante ale orașului, a sosit duminică în Oradea, urmând să primească cartea de identitate și să fie înscris în circulație.
 
Acesta este un autobuz cabrio Iveco de tip second-hand, fabricat în 2008, având un motor de 5,6 litri, o capacitate de 33 de locuri pentru pasageri, plus locul conducătorului, deci în total 34 de locuri. Prețul autobuzului a fost 67 de mii de euro, preț ce include și transportul acestuia.
 
Autovehiculul are acces pentru persoane cu dizabilități. Fiecare scaun este dotat cu sistem de traducere în patru limbi și conector pentru cască. Autobuzul are o instalație de sonorizare pentru amplificare și microfon cu șase boxe. La prezentarea sa au participat directorul general al OTL, Viorel Pop, şi directorul tehnic Adrian Revnic.
 
Traseul de aproximativ 15-20 de km pe care va circula autobuzul va cuprinde în primul rând obiectivele turistice din Oradea, acesta urmând a fi stabilit împreună cu Primăria Oradea. Costul biletului va fi între 25 de lei și 60 de euro pentru o durată de 48 de ore, turiștii având posibilitatea să urce și să coboare când doresc.
 
Conducerea OTL propune 6 curse pe zi, autobuzul urmând să circule după un program care va fi stabilit. La cerere se vor efectua curse și noaptea.