În intervalul 24 -25 august a.c., pompierii militari bihoreni au desfășurat patru misiuni de stingere a incendiilor și trei operațiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Sâmbătă, 24 august a.c., un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea a intervenit pe strada Nufărului din municipiu, unde a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autobuz, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric.

Incendiul a fost stins cu operativitate, pagubele fiind limitate la instalația electrică din compartimentul motor.

În aceeași zi, Pompierii Stației Aleșd și ai Detașamentului 1 Oradea au localizat și lichidat incendiile produse la două terenuri virane situate în Chiștag și Chișirid, evenimente soldate cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de circa trei hectare.

Tot sâmbătă, în jurul orei 18.30, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Sântion, comuna Borș.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, ardea generalizat o construcție auxiliară din cadrul gospodăriei.

Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ o oră, pentru stingerea focarelor și protecția casei, respectiv a unei sere, ambele situate în proximitatea construcției afectate de incendiu.

Ca urmare a producerii evenimentului a ars construcția anexă, pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați, iar din cauza radiației termice și a fumului dens, s-au deteriorat patru ferestre ale locuinței și circa 30 de metri pătrați izolație polistiren, 100 de metri pătrați plăci de policarbonat din structura serei, furtunuri de irigație și ghivece cu flori.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului, efectul termic generat de un aparat de aer condiționat suprasolicitat.

În cursul zilei de duminică, 25 august a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea și Gărzii 1 Mai au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, acționând pe strada Transilvaniei din Oradea, pentru degajarea unui copac căzut pe două autoturisme, pe strada Sovata pentru îndepărtarea unui copac doborât de vijelie pe pista de biciclete și trotuar, respectiv în Băile Felix pentru înlăturarea unui arbore căzut pe o alee.