Marc Antonio Carter este noul jucător al CSM CSU Oradea. Originar din Mechanicsville, Maryland, înalt de 1.92 metri, baschetbalistul nord-american evoluează la pozițiile 2-3. El se află la primul angajament în baschetul românesc.

Carter a jucat în NCAA pentru UNC Wilmington Seahawks, absolvind în anul 2008. Tot atunci și-a început activitatea în baschetul profesionist, semnând primul angajament în Germania. Noul jucător al CSM-ului are o experiență de zece sezoane în baschetul european.

De-a lungul carierei sale, Marc Antonio a jucat pentru Düsseldorf Giants (Germania), AEL Limassol (Cipru), Phoenix Hagen (Germania), Rethymno, Panionios, PAOK Salonic, AEK Atena (toate Grecia), Stal Ostrów Wielkopolski (Polonia) și Lietuvos rytas Vilnius (Lituania). Cel mai recent, Carter a făcut parte din lotul echipei argentiniene Quimsa.

Pe parcursul îndelungatei sale cariere profesioniste, Carter a înregistrat patru sezoane în EuroCup (a 2-a competiție continentală după Euroligă). Are 44 partide jucate în această întrecere cu medii de 10 puncte, 3.2 recuperări, 2.1 pase decisive și 1.1 intercepții pe partidă. El a fost desemnat MVP al etapei a 8-a în EuroCup – ediția 2013/14.

Palmaresul lui Marc cuprinde o medalie de argint în campionatul Poloniei (2018) și una în cel al Ciprului (2011). El are două medalii de bronz în Grecia (2015 și 2016), respectiv una în Polonia (2017). De asemenea, Marc a ocupat locul 4 în Grecia (2013 și 2014). Din punct de vedere individual, Carter a fost desemnat cea mai bună rezervă a campionatului din Polonia de două ori (2017 și 2018).

De-a lungul timpului, Carter a avut roluri diferite la echipele pentru care a jucat. Au fost sezoane în care el a avut de acoperit pentru propria echipă chiar și câte 30 minute pe meci. în schimb, au fost și angajamente în care timpul petrecut de Marc în teren a fost de 15 minute în medie pe partidă.

Jucător de ambele faze, Carter va aduce un plus de concurență la perimetru. El poate să contribuie atât în atac, cât și în apărare, având experiența și calitățile baschetbalistice și fizice necesare pentru a putea juca alături de oricare dintre actualii jucători ai CSM-ului.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea mizează pe experiența lui Carter, dar și pe înclinația acestuia de a se pune în slujba echipei. El se poate apăra atât individual, cât și colectiv, iar în faza ofensivă este preocupat să găsească soluțiile optime pentru echipă, astfel încât aceasta să aibă cea mai bună opțiune de a arunca la coș necontestat.

Carter a fost coleg în trecut cu celălalt nou venit la Oradea, Nikola Markovic. Ei s-au întâlnit și ca adversari în campionatele din Grecia și Polonia.