Malul stâng al Crișului Repede, între Podul Sfântul Ladislau și Sinagoga Sion, urmează să fie amenajat în cadrul unei investiții implementate de către Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Perioada de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul „Creșterea mobilității pietonale prin amenajarea malului stâng al Crișului Repede: Podul Sfântul Ladislau – Sinagoga Sion” s-a încheiat ieri, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 30.05.2022, ora 15:00.

Valoarea estimată a proiectării și execuției este 7.118.554.46 lei fără TVA. 

A existat un singur ofertant, respectiv  S.C. GAVELLA COM S.R.L., în asociere cu DRUMING STUDIO S.R.L. și cu subcontractanți: PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE, RITMOTEH S.R.L. și COFIDO S.R.L. 

Urmează etapa de evaluare a ofertelor, respectiv a garanțiilor de participare, a documentelor de calificare și a documentelor DUAE (document unic de achiziție european) depuse de ofertanți.

Amenajarea care se va face între Podul Sf. Ladislau și Sinagoga Sion va crea o promenadă frumoasă în zona centrală. Coborârea se va face de la baza podului Sf. Ladislau spre malul Crișului.

Proiectul are în vedere amenajarea arhitecturală cu finisaje și mobilier urban a platformei din beton armat, a treptelor, a rampei pietonale și a zidului de sprijin a malului. Lucrările vor consta în placarea zidului de sprijin al malului şi a pereţilor parcării subterane, pavarea rampei, a treptelor şi a platformei pietonale, montarea balustradelor şi realizarea mobilierului urban.

Totodată, luna trecută s-a terminat perioada de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția amenajării zonei publice, situată peste parcarea subterană din str. Independenței, fiind depuse două oferte. În acest moment, licitația se află în faza de evaluare a ofertelor, respectiv în  faza de solicitări de clarificări privind ofertele tehnice depuse. Proiectul prevede amenajarea zonei publice situate deasupra parcării subterane din str. Independenței, pe amplasamentul delimitat de str. Independenței, malul Crișului Repede, Sinagoga Sion și Podul Sf. Ladislau.

Sursa: Realitatea de Bihor