Malul stâng al Crișului Repede, între Podul Sfântul Ladislau și Sinagoga Sion, își va schimba înfățișarea în cadrul unei investiții ce va depăși 10 milioane de lei.

Investiția vine să completeze cu finisaje lucrările de consolidare a malului stâng al râului Crișul Repede.

Amenajarea se va face între Podul Sf. Ladislau și Sinagoga Sion, astfel creându-se o promenadă frumoasă în zona centrală. Coborârea se va face de la baza podului Sf. Ladislau spre malul Crișului, coborâre a cărei parte de structură a fost realizată de către Apele Române printr-un proiect finalizat anul acesta.

Obiectul proiectului îl constituie amenajarea arhitecturală cu finisaje și mobilier urban a platformei din beton armat, a treptelor, a rampei pietonale și a zidului de sprijin mal.

Amenajările propuse în proiect constau în placarea zidului de sprijin al malului şi a pereţilor parcării subterane, pavarea rampei, a treptelor şi a platformei pietonale, montarea balustradelor şi realizarea mobilierului urban.

Proiectul „Creșterea mobilității pietonale prin amenajarea malului stâng al Crișului Repede: Podul Sf. Ladislau – Sinagoga Sion” are o valoare de 10.547.155,47 de lei cu TVA și va fi implementat de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Sursa: Realitatea de Bihor