Din dorința de a aduce împreună designerii orădeni și oamenii în căutare de produse unicat, creații speciale care poartă cu ele povești, Cărturești și Manifest pentru Oradea lansează proiectul Made in OR la Cărturești. Proiectul își propune să pună în valoare creațiile artiștilor autohtoni, să sprijine dezvoltarea industriilor creative locale și să ofere o alternativă pe o piață a produselor în serie.

Lansarea proiectului va avea loc în librăria Cărturești Oradea pe 28 februarie 2019, de la ora 18:00. Toți cei interesați de designul românesc sunt așteptați în librărie la o întâlnire cu artiștii locali și cu produsele create de aceștia, care vor fi prezente la raft în Cărturești într-o secțiune specială. În plus, începând din aprilie și până la sfârșitul anului, librăria va dedica în fiecare lună un spațiu preferențial câte unui artist selectat în proiect, aducând în fața unui public cât mai larg creații locale.

Până în prezent, au confirmat participarea brandurile Andrea Szántó x Tudoran, DD Jewelry, Düde, CopăceAnca, Endea, Rebekka Ivacson și Pocket Factory, dar lista rămâne deschisă tuturor designerilor orădeni care doresc să se alăture inițiativei.

Despre Cărtureşti
Cărtureşti este un concept store care funcţionează ca o librărie şi ca agent cultural implicându-se activ în revitalizarea vieţii artistice din România şi în campanii de responsabilizare socială. Încă de la deschiderea primei librării, la sfârşitul anului 2000, Cărtureşti şi-a propus să schimbe trendul pe piaţa de carte, aflat în declin la acea dată, și să transforme fiecare vizită în librărie într-o experiență în sine.

Despre Manifest pentru Oradea
Dorim să aducem valoare adaugată brandului de oraș prin implicarea în dezvoltarea industriilor creative din Oradea. Manifest pentru Oradea este o inițiativă a agenției Manifest, deschisă tuturor creativilor: artiști, graphic designeri, ilustratori, fotografi, videografi, designeri de interior, arhitecți, artizani, muzicieni, cineaști, developeri și unicorni.

Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi online pe adresele Facebook Cărturești Oradea şi Manifest pentru Oradea, cât şi ȋn librăria Cărtureşti situată ȋn centrul comercial Lotus, str. Nufărului nr. 30, Oradea.