Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a anunțat că lucrările la Piața Ferdinand vor fi finalizate abia în primăvara anului 2021.

 

„A fost înlocuită toată infrastructura de rețele subterane, trotuarele sunt pregătite pentru montarea pavajului, în jurul statuii Regina Maria au fost montați cubeții și s-a turnat un strat de asfalt pe zonele de carosabil” spune Florin Birta.
Potrivit edilului orădean, lucrările vor continua după Anul Nou, cu pavarea trotuarelor, amenajarea spaţiilor verzi, realizarea mobilierului urban, a instalaţiilor de iluminat, a fântânilor şi finalizarea sensului giratoriu.
„Estimăm că lucrările vor fi închise în primăvara anului viitor”, a mai adăugat primarul Birta.

 

Valoarea lucrărilor de reabilitare  a Pieței Ferdinan se cifrează la circa 18,5 milioane lei, investiție finanțată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Lucrările de execuție au demarat în luna mai 2019 și trebuiau finalizate în termen de 18 luni. 

Lucrările prevăzute în proiect cuprind conservarea şi restructurarea zonelor verzi și dotarea acestora cu sisteme de irigații, refacerea infrastructurii rutiere și a celei pietonale, modernizarea sistemului de iluminat public, a rețelelor de apă-canal și a rețelelor de termoficare pe zona afectată, echiparea pieţei cu fântâni arteziene și cu elemente de mobilier urban noi, durabile, (bănci, coşuri de gunoi, panouri de informare), care satisfac condiţiile de confort, durabilitate, estetică, distribuţie funcţională optimă.

Sursa: Realitatea de Bihor