În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria Municipiului Oradea anunță locuitorii că în perioada 05.09.2019 – 09.09.2019, se execută prin tratament la sol lucrarea de dezinsecție (etapa a VII-a), în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza Municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de DEZINSECȚIE sunt: DETRAL SUPER – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika) și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de TRATAMENTE FITOSANITARE CASTANI sunt: – CALYPSO 480 SC, AMISTAR XTRA 280 SC, NISSORUN 10 WP, produse specifice omologate de Ministerul Agriculturii.

Totodată, recomandăm populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.