Orădenii și turiștii ce tranzitează orașul de pe malul Crișului Repede sunt așteptați duminică, 11 noiembrie de la ora 15:00, să cunoască istoria, arhitectura și secretele Oradiei printr-un mod inedit: un tur ghidat DESCHIS.

Ce este un TUR DESCHIS? Este un tur interactiv, coordonat de un ghid-organizator, în care se poate implica oricine pentru a spune câte puțin despre obiectivul vizitat, din propriile cunoștințe. Astfel vom pasa atribuția de „ghid” pe rând, tuturor voitorilor.

O mare parte din clădirile și secretele orașului au o istorie restransă, cunoscută poate doar de o mână de oameni, cu informații transmise din generație în generație. Așadar, am creat un tur complex, prin care fiecare participant să-și poată împărtăși poveștile sale despre clădirile și secretele Oradiei celorlalți participanți, devenind pentru câteva minute un ghid.

Vom parcurge la pas cele mai importante zone turistice ale Oradiei, cu popasuri la fiecare clădire cu o importanță aparte. Acolo, ghidul-organizator va prezenta clădirea, după care oricine cunoaște detalii mai interesate despre clădire, poate lua cuvântul.

Dacă dorești să împărtășești propriile tale povești despre Oradea celorlalți sau pur și simplu vrei să afli secrete neștiute și negăsite pe internet sau prin cărți, te așteptăm la turul deschis!” transmit organizatorii.

Înscrierile se pot efectua completând formularul, numărul maxim de locuri disponibile fiind de 30 de persoane.