Într-o scurtă conferință de presă susșinută la Bistrița, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre dezbaterea pe care o va organiza marți, precizând că va invita persoane care sunt foarte bine în temă, urmând să fie abordate toate temele care sunt de interes în campania electorală. 

Pentru întâlnirea de marți voi invita persoane care sunt foarte bine în temă, politologi, formatori de opinie, jurnalişti. Deja am un cerc de oameni care vor fi invitați. Vom discuta pe toate temele care sunt de interes într-o campanie pentru prezidenţiale: despre mandatul care a trecut, despre reuşite, despre ce s-ar fi putut face poate mai bine şi urmează să se facă în al doilea mandat, despre diferite teme de interes pentru public”, a spus Klaus Iohannis, care a completat că pentru el este importantă această dezbatere, din cauza faptului că românii s-au arătat interesați de aceste teme. ”Românii acum sunt foarte interesaţi de aceste teme şi din acest motiv am gândit un format care realmente ajunge la chestiune, nu o discuţie formală sau de tip cancan, ci o discuţie aplicată pe ce a făcut şi ce va face preşedintele”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă ar fi participat la o dezbatere în situația în care ar fi avut un alt contracandidat decât Viorica Dăncilă, președintele a spus: ”Acum asta este situaţia şi cu această doamnă nu am acceptat discuţia în principal fiindcă este reprezentanta unui partid care este nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor şi eu nu sunt dispus să legitimez aşa ceva„.

Șeful statului a mai adăugat că în opinia sa, prezența la urne nu va fi afectată de refuzul său de a participa la o dezbatere față în față cu candidatul PSD – Viorica Dăncilă.