Judecătoarea Crina Muntean, de la Tribunalul Bihor, a fost suspendată din funcție pe o perioadă de 6 luni, potrivit unei decizii luată de secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în ședința de miercuri, 15 iulie 2020. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

 

Crina Muntean a fost judecată de CSM pentru acțiuni care aduc atingere onoarei și probității profesionale a avocaților și judecătorilor. 

În decizia postată pe site-ul CSM se arată că măsura a fost luată „manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

„Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Muntean Crina –judecător în cadrul Tribunalului Bihor. În baza art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Muntean Crina – judecător în cadrul Tribunalului Bihor, sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcţie pentru o perioadă de 6 luni», pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ”, se arată în decizia CSM.

Conform documentului, decizia CSM nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătoarea Crina Muntean mai are un dosar disciplinar pe rolul CSM, care vizează abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit o) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare: „nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

 

(sursa foto: G4Media.ro)

 

Sursa: Realitatea de Bihor