În dimineața zilei de miercuri, 08 mai a.c., la ora 05.54, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, între localitățile Topa de Criș și Borod, în care au fost implicate șase persoane aflate în două autoturisme și un autocamion.

Pentru salvarea victimelor, inspectoratul a mobilizat de urgenţă, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă de tip B2 și o autospecială de lucru cu apă şi spumă, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Ajunse la locul producerii accidentului, forțele de intervenție au procedat la evaluarea de specialitate a celor șase persoane implicate în accident, la efectuarea manevrelor de resuscitare în cazul uneia din cele cinci persoane rănite (un bărbat), care se afla în stop cardio-respirator, respectiv la acordarea îngrijirilor necesare celorlalte patru victime, din care trei femei și un minor în vârstă de 15 ani. Cea de-a șasea persoană implicată în accident, șoferul autocamionului, nu a suferit leziuni. Din nefericire, în pofida manevrelor medicale efectuate, bărbatul aflat în stop cardio-respirator nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia.

Cele patru persoane rănite, cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani, care prezentau contuzii și traumatisme, au fost transportate la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.

Pe timpul desfășurării operațiunii de salvare, echipajul de stingere din cadrul Stației de Pompieri Aleșd a asigurat măsurile specifice la locul producerii accidentului, acționând ulterior pentru curățarea carosabilului în vederea preîntâmpinării unor alte evenimente rutiere.