CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu SCM Timișoara, în etapa a 2-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida desfășurată la Arena Antonio Alexe din Oradea s-a încheiat cu scorul de 85-88.

A fost o confruntare foarte echilibrată. Niciuna dintre protagoniste nu s-a desprins la mai mult de opt lungimi. S-au consemnat 13 schimbări la conducere și șapte situații de egalitate. În plus, meciul a fost decis la ultima aruncare, una de pe semicerc, ratată de Marcus Ginyard chiar pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc.

Primul act a fost adjudecat de oaspeți cu 27-25, însă CSM-ul a trecut la conducere în secvența a 2-a. Scorul la pauză le-a fost favorabil amfitrionilor, scor 44-41. Repriza secundă a continuat sub aceleași auspicii cele două echipe fiind ne nedespărțit după 30 minute de joc, scor 67-67.

Timișoara s-a desprins la șase puncte în debutul sfertului decisiv, însă Oradea a replicat cu un parțial de 10-0. În finalul meciului alb-violeții au marcat cu generozitate de pe semicerc, Milos Komatina marcând practic coșul victoriei cu 50 secunde înainte de final.

CSM-ul a avut procentaj superioar la aruncările de două puncte. În schimb, Timișoara a avut avantaj la aruncările de pe semicerc și la linia de pedeapsă. oaspeții au fost mai buni la recuperare, pase decisive și intercepții. Oradea a avut doar nouă posesii pierdute, însă acest lucru nu i-a fost suficient pentru victorie.