Vineri, 19 februarie, pompierii militari din cadrul Stației Săcueni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza coșului de fum necurățat de funingine, la acoperișul unei case din localitatea Diosig.

Incendiul a fost stins în aproximativ 10 minute, echipajele de pompieri limitând pagubele la circa doi metri pătrați de acoperiș.

În urmă cu o zi, echipajele de pompieri ale Detașamentului 1 Oradea au gestionat două evenimente similare, acționând pentru localizarea și lichidarea incendiilor produse tot din cauza coșurilor de fum, la acoperișul unei case de pe strada Ivany Odon din Oradea, respectiv la podul unei locuințe situate în Cotiglet, comuna Ceica.

În ambele situații, forțele de intervenție au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la încăperi, salvând bunuri de o valoare considerabilă.

În urma incendiului izbucnit la locuința din Oradea, pagubele înregistrate au constat în circa 50 de metri liniari scândură din structura podului și aproximativ 5 metri pătrați acoperiș, iar ca urmare a evenimentului produs în Cotiglet, au ars circa 12 metri pătrați scândură din structura podului.

Sursa: Realitatea de Bihor