În data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 10.40, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs pe strada Salcâmilor din localitate.

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la o construcție auxiliară care adăpostea centrala termică, afectând parțial și acoperișul clădirii lipite de aceasta, clădire care servea atât ca spațiu de locuit, cât și ca depozit în care se aflau corpuri de mobilier și materiale textile.

Cei zece pompieri militari mobilizați la locul producerii evenimentului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să stingă incendiul în limitele găsite și să salveze astfel, bunuri de o valoare considerabilă.

În urma incendiului, generat cel mai probabil, de jarul căzut din sistemul de încălzit, au ars anexa, construită pe o suprafață de aproximativ 16 metri pătrați, circa trei metri cubi lemn de foc și s-a degradat o suprafață de aproximativ 14 metri pătrați din acoperișul clădirii lipite de anexă.