Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu  peste 23 de tone de deșeuri constând în piese auto și cauciucuri, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat, joi, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în piese auto și cauciucuri de la o societate comercială din Marea Britanie pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri piese auto și cauciucuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 23.110 de kilograme de deşeuri.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Sursa: Realitatea de Bihor