Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Aleșd sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a unui bărbat de 33 de ani, din comuna Ierbiceni, județul Iași, aflat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fără drept de a conduce pe drumurile publice.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Aleșd îl bănuiesc pe acesta că, la 9 august, pe timp de noapte, ar fi pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din localitatea Topa de Criș, județul Bihor și ar fi sustras 51 de jenți auto, de diferite modele, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 12.500 lei.

Totodată, acesta este bănuit că, la 10 august, ar fi pătruns prin escaladare și efracție în incinta unei alte societăți comerciale din localitatea Aleșd, județul Bihor și ar fi sustras 47 de jenți auto pentru diferite modele și 4 jenți cu cauciucuri, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 12.500 lei.

De asemenea, acesta este bănuit de polițiștii din Aleșd că, la 9 și 10 august, ar fi condus un autoturism pe D.N. 1, având suspendat dreptul de conduce autovehicule pe drumurile publice, fără drept de circulație.

Din prejudiciul total provocat, estimat la 25.000 lei, polițiștii aleșdani au recuperat aproximativ 70%.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Aleșd au finalizat cercetările în cauză și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, cu propunere de trimitere în judecată a bărbatului de 33 de ani.