Pompierii militari orădeni au intervenit luni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată pe strada Fântânilor din municipiu. Incendiul s-a manifestat violent în garajul din incinta gospodăriei și cel mai probabil a fost generat de efectul termic al curentului electric provocat de o ladă frigorifică amplasată în interiorul acestuia.

 

 

La adresa respectivă au fost mobilizate echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu trei autospeciale de stingere și două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea cu o autospecială  de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum, în interiorul unui garaj în care se afla un autoturism și la acoperișul construcției, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la locuința cu etaj de care era lipit garajul în flăcări.

Echipajele de pompieri au acționat pentru stingerea focarelor, evacuarea unei butelii din garajul cuprins de flăcări, prevenind producerea unei explozii și pentru protecția locuinței, reușind să împiedice propagarea incendiului la încăperile și acoperișul casei și să salveze astfel, bunuri de o valoare considerabilă”, a transmis Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Pagubele înregistrate în urma producerii evenimentului au constat în autoturismul aflat în garaj, două aparate electrocasnice și trei scule electrice din interiorul construcției afectate de flăcări, acoperișul acesteia și aproximativ 15 metri pătrați din izolația de pe peretele casei, lipit de garaj. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, generat de efectul termic al curentului electric provocat de o ladă frigorifică amplasată în interiorul garajului.

 

ImagineImagineImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Bihor