În Cimitirul Municipal a avut loc azi, 22 decembrie, o ceremonie militară organizată de Garnizoana Oradea la mormintele eroilor Revoluției Române din decembrie 1989,  cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

 

La eveniment au participat prefectul Dumitru Țiplea, viceprimarul Arina Moș, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor publice locale.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Național al României, după care a continuat cu alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului și ceremonia depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la mormintele eroilor slt. Pușcău Adrian Victor, slt. Cosma Marius, slt. Damșe Adrian Dorin și a eroului Tomozei Neculai.

Din partea Primăriei Oradea a depus o coroană de flori viceprimarul Arina Moș.

„22 decembrie marchează Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății. Unul dintre fundamentele democrației este libertatea, iar acum 31 de ani compatrioții noștri și-au dat viața, pentru ca noi și generațiile care vor urma să ne bucurăm de acest drept.
Prin libertate am reușit să pornim pe calea nord-atlantică și europeană, să realizăm progrese certe din punct de vedere economic, politic și social. Acum trebuie să profităm de oportunitățile pe care le avem și să cimentăm fundația unei societăți democratice. Datoria noastră este de a păstra libertatea și de a continua munca de reconstrucție a țării, astfel sacrificiul nu va fi în zadar.
Cu această ocazie aducem un pios omagiu celor care au ieșit în stradă și au murit pentru un viitor mai bun, fiindu-le veșnic recunoscători. Dumnezeu să îi odihnească în pace!”, este mesajul Instituției Prefectului Bihor.
 
 
Imagine
ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bihor