Peste 2.000 tone de nitrat de amoniu și aproape 90 de tone NPK 27%, depozitate neconform în curtea unei societăți comerciale din localitatea bihoreană Diosig, au fost depistate de comisarii Gărzii de Mediu.

 
 
Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au identificat depozitări neconforme de îngrăşăminte chimice (azotat de amoniu) în cantitate totală de 2007 to de NITRAT DE AMONIU, si 86 to NPK 27%, din care o mare parte a fost depozitată neconform, direct pe sol sau pe platformă betonată neacoperită, în aer liber, supus intemperiilor.
Îngrăşămintele chimice au fost depozitate necorespunzător, direct pe sol în curtea unei societăţi din localitatea Diosig. Societatea în prezent se află în procedură de obţiere a Autorizaţie de Mediu.
Ca urmare a acestor constatări, au fost stabilite măsuri de interzicere a depozitărilor neconforme şi de transportare a îngrăşămintelor chimice într-un depozit autorizat din punct de vedere al protecţiei mediului şi în condiţii de siguranţă. Societatea riscă sancţiuni între 30 000 – 60 000 lei.
Comisarii Gărzii de Mediu Bihor atrag atenţia persoanelor fizice şi juridice care utilizează îngrăşăminte chimice asupra faptului că depozitarea acestora poate fi periculoasă, fiind pasibili şi de sancţiuni dacă acestea nu se depozitează corect. De asemenea, manipularea şi depozitarea îngrăşămintelor chimice sunt descrise explicit în fişele cu date tehnice de securitate care însoţesc obligatoriu transportul.
 
ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bihor