În cursul nopții de duminică spre luni, 14 decembrie, pompierii militari orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de pe strada Drumul Hotarului din municipiu, cel mai probabil din cauza unei centrale termice amplasată necorespunzător față de materialele combustibile.

Apelul care semnala producerea incendiului a fost primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 00.45, moment în care, pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la o construcție auxiliară care adăpostea centrala termică și la acoperișul locuinței lipite de anexa afectată de incendiu, existând riscul extinderii acestora la încăperile casei.

Cei 14 pompieri militari mobilizați la locul producerii evenimentului au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind în aproximativ 20 de minute să stingă incendiul și să împiedice propagarea acestuia la camerele locuinței.

În urma evenimentului, au ars construcția anexă în care era amplasată centrala termică și acoperișul casei lipite de anexă, pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bihor