Aproape 600 de produse de parfumerie contrafăcute, în valoare de peste 15.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii de investigare a criminalității economice bihoreni, de la o societate comercială.

 

La sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pentru prevenirea, combaterea şi constatarea încălcărilor Legii nr.84 din 15 aprilie 1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

„În urma unui control efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Oradea, polițiștii de investigare a criminalității economice au descoperit, expuse spre comercializare în incinta spațiului comercial, diverse articole de parfumerie, de diferite modele și gramaje, purtând însemnele și inscripțiile a 10 mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma verificărilor amănunțite, au fost identificate 596 de astfel de articole de parfumerie, în valoare totală de peste 15.000 de lei. Produsele respective erau inscripționate cu diferite însemne și inscripții similare mărcilor înregistrate, care ar putea induce sau produce confuzie în rândul clienților.

Produsele au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi expertizate în vederea stabilirii caracterului de originalitate, precum și pentru stabilirea prejudiciului total cauzat titularilor de drepturi”, a transmis Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

 

ImagineImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Bihor