În joi, 15 aprilie , ora 16:02, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, că în interiorul unei case din localitatea Tria, a izbucnit un incendiu. 

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita, din care două de stingere și unul de paramedici.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în interiorul locuinței, iar proprietara prezenta o arsură la nivelul mâinii stângi.  

Pompierii militari paramedici au acordat, imediat, primul ajutor calificat proprietarei, în vârstă de 43 de ani, care ulterior a refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, echipajele acționând în continuare la fața locului, până în jurul orei 18.20, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma incendiului au ars mobilierul, tâmplăria din lemn (uși, geamuri), aparate electrocasnice, diferite materiale textile din doua încăperi ale casei și s-a degradat tavanul și acoperișul casei.

 Conform cercetărilor efectuate, incendiul a fost, cel mai probabil, generat de efectul termic de la o sobă supraîncălzită și lăsată nesupravegheată.     

Sursa: Realitatea de Bihor