Fostul primar al comunei bihorene Roșia, Florin Bonca a fost declarat de Agenția Națională de Integritate (ANI) ca fiind în conflict de interese administrativ. Totodată, inspectorii de integritate au sesizat și procurorii.

 
 
Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de primar al Comunei Roșia, Județul Bihor (2016-2020), Florin Bonca a semnat, la data de 15 mai 2019, o autorizație de construire emisă pentru întreprinderea economică (P.F.A.) a soției sale, încălcând, astfel dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (act normativ în vigoare până la 04 iulie 2019, fiind abrogat și înlocuit prin Codul administrativ 2019).
 
„De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiuni de „conflict de interese” prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, (text în vigoare până la 28 iulie 2017), întrucât în exercitarea atribuțiilor de primar, Bonca Florin a semnat a semnat acte prin care s-a obținut un folos patrimonial, pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată în funcția de administrator al unui after-school aflat în aparatul de specialitate al primarului, iar fratele persoanei evaluate a fost numit în funcția de administrator al unei societăți comerciale înfiinţată de către Consiliul Local”, mai precizează ANI, într-un comunicat.

Sursa: Realitatea de Bihor