O firmă din județul Bihor, care a expediat circa 30 mc de lemn de foc fără documente de proveniență legală, a fost amendată cu 5.000 lei, de către polițiști. Materialul lemno, în valoare de aproape 6.000 lei, a fost confiscat valoric.

 

Potrivit IPJ Bihor, în urma controlului efectuat de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, în intervalul 9 – 10 iulie a.c., la o societate comercială cu sediul în municipiul Beiuș, judeţul Bihor, s-a constatat că, în perioada 1 iunie –  9 iulie, societatea respectivă ar fi expediat, fără documente de proveniență legală, 30 de metri cubi de lemne de foc, de esență carpen. Totodată, firma respectivă nu a putut justifica proveniența materialului lemnos.

Drept urmare, agentul economic a fost amendat cu 5.000 lei, iar materialul lemnos expediat fără documente legale, în valoare de 5.700 de lei, a fost confiscat valoric.