O societate comercială din comuna Tileagd a fost amendată cu 6.000 de lei după ce polițiștii au descoperit că deținea câțiva zeci de metri cubi de lemn fără documente legale, iar alți câțiva zeci au fost expediați fără avize de însoțire. Oamenii legii au confiscat materialul lemnos, astfel că firma a trecut la „pagubă” alți peste 12.000 lei.

 

 

În urma controlului efectuat în data de 20 august, de polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, la o societate comercială cu sediul în comuna Tileagd, județul Bihor, s-a constatat că societatea comercială respectivă ar fi expediat, dintr-o partidă de pe raza localității bihorene Șauaieu, 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, fără avize de însoțire a materialului lemnos.

Totodată, s-a constatat că societatea deținea, în aceeași partidă, 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței (anexăm foto).

Potrivit IPJ Bihor, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, cei 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, în valoare de 6.150 de lei, au fost confiscați valoric, iar cei 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, deținuți fără documente legale, în valoare de 6.104 de lei, au fost confiscați și predați în custodia unui ocol silvic.