Sâmbătă, în jurul orei 17.00, în timp ce se întorcea de la Oradea, deplasându-se cu autoturismul spre casă în localitatea Tămășeu, pompierul militar Petruț Ciprian a observat  un grup de oameni agitați, adunați în jurul unui copil întins pe jos. Militarul a oprit imediat mașina, îndreptându-se rapid spre micuța victimă, care era în stare de inconștiență.

Le-a spus celor prezenți că știa ce avea de făcut pentru a o salva, desfășurând în calitate de pompier militar în cadrul Stației de Pompieri Săcueni și misiuni de acordare a primului ajutor calificat. Evaluând numaidecât situația, plutonier major Petruț a constatat că fetița nu mai putea respira, astfel că, a luat-o pe micuță  în brațe și i-a acordat măsurile de prim ajutor care se impuneau, reușind în câteva secunde să o salveze, readucând-o în stare de conștiență.

După sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Județean la fața locului, Petruț Ciprian a continuat, împreună cu cadrele medicale, să-i acorde fetiței îngrijiri de specialitate, până în momentul transportării acesteia la spital.