În data de 07.09.2019, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, o persoană de sex feminin care călătorea ca pasager într-un autocar, pe ruta România – Germania.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Belgia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că femeia este cetăţean din Republica Mali, în vârstă de 20 de ani. Persoana în cauză a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu avea o viză valabilă pentru a călători în Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată cercetărisub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.