Joi, 4 aprilie a.c., la ora 13.15, la Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliției Municipiului Oradea s-a prezentat un bărbat de 73 de ani, din Oradea, care a afirmat faptul că, în jurul orei 11.50, în timp ce traversa strada pe Bulevardul Dacia din Oradea, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric destinat pietonilor, ar fi fost acroșat de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul producerii evenimentului fără încuviințarea poliției.

În urma accidentului rutier, septuagenarul orădean a suferit leziuni ușoare, în urma căderii pe partea carosabilă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului  Oradea au identificat persoana bănuită că ar fi condus autoturismul implicat în accidentul rutier ca fiind un bărbat de 37 de ani,  din municipiul Oradea.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii orădeni, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul de 37 de ani este cercetat de polițiștii orădeni și într-un alt dosar penal, întocmit în urma unui accident rutier în care a fost implicat la 7 ianuarie a.c., pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Oradea, în timp ce conducea tot fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, accident în urma căruia o orădeancă a suferit leziuni ușoare (caz mediatizat la 8 ianuarie 2019, cu titlul Oradea / Implicat într-un acroșaj cu alte șase autoturisme, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului.”).

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului  Oradea au întocmit dosar penal în cauză și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Vineri,  5 aprilie a.c., bărbatul de 37 de ani va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii măsurilor legale față de acesta.