Echipa națională a Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a învins Ungaria cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe Stuttgart Arena, în Grupa A.

Germania a confirmat din startul partidei statutul de favorită și a controlat ostilitățile. Primele ocazii au fost ratate de Havertz și Gundogan iar primul golul a venit după ce mijlocașul de origine turcă a insistat pentru o minge în careul maghiar.

Musiala a fost la finalizare, iar tânărul jucător german a devenit primul fotbalist de la EURO 2024 ce marchează de două ori. Replica maghiară a venit instant. După o lovitură liberă, Neuer s-a întins și a blocat superb execuția lui Szoboszlai.

Dintr-o fază fixă bătută de Szoboszlai, Sallai l-a învins pe Neuer, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. La jumătatea celei de-a doua reprize, Gundogan a marcat golul său cu numărul 19 la naționala Germaniei și a tranșat și soarta partidei confirmând momentele de superioritate germană.

Cu acest succes, echipa gazdă este prima națională ce bifează două succese și este sigură de prezența în faza optimilor. De partea cealaltă, Ungaria lui Marco Rossi rămâne cu 0 puncte și cu șanse minime de a spera la accederea în fazele eliminatorii.