Cristian Terheş şi Sebastian Constantin Popescu au depus câte o solicitare de „anulare alegeri prezidenţiale în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024”.

Solicitările formulate de candidații Cristian Terheş şi Sebastian Constantin Popescu în privința anulării rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale vor fi dezbătute, joi, începând cu ora 11:00, de Curtea Constituțională a României.

Update: Curtea Constituțională a României a amânat pentru vineri, 29 noiembrie, ședința în care se analizează solicitările formulate privind anularea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale.

Cristian Terheş şi Sebastian Constantin Popescu au depus fiecare câte o solicitare având ca obiect „anulare alegeri prezidenţiale în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024”, conform site-ului CCR, potrivit Agerpres.

Sebastian Constantin Popescu a candidat din partea Partidului Noua Românie şi a fost votat de 14.683 de oameni, reprezentând 0,16% din totalul voturilor.

În prezent europarlamentar, Cristian Terheş a candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Naţional Conservator Român şi a obţinut 95.782 de voturi în primul tur, reprezentând 1,04%.

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale este programat pentru data de 8 decembrie.

Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru joi, începând cu ora 14:00, la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a se află analiza unor posibile riscuri la adresa securității naționale cauzate de ingerința unor actori cibernetici statali și nonstatali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral.

Ședința CSAT va avea loc în contextul în care rezultatul primului tur al scrutinului prezidențial a provocat reacții în lanț ale instituțiilor statului.

Creditat fără șanse în sondajele de opinie din timpul campaniei electorale, independentul Călin Georgescu s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de candidata USR, Elena Lasconi.

Favorit al sondajelor, Marcel Ciolacu a ratat calificarea în turul secund, la o diferență de peste 2.000 de voturi. Ulterior, el și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PSD.